Tandwielkasten.

Onderhoud, reparatie en revisie van Industriële Tandwielkasten
 

ROTECT beschikt over de juiste expertise als field service organisatie om uw industriële tandwielkasten te onderhouden, te repareren of te reviseren. Met inzet van onze technische specialisten en supervisors, zowel on- als offshore, kunnen wij u ontzorgen in deze werkzaamheden en zijn wij inzetbaar over de gehele wereld.

 

Weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of te bellen naar +31 (0)74 82 00 400.

 

Onderhoud van industriële tandwielkasten

Onderhoud van uw industriële tandwielkast is van belang om ongewenste en kostbare situaties te voorkomen. De kap van de tandwielkast wordt gelift om zo de bull gear en de pinion eruit te kunnen liften. Radiale- en axiale lagers worden gecontroleerd en gemeten op de juiste speling. Controle van het witmetaal (babbitt) in de lager pads wordt gedaan door middel van NDT onderzoek (dye penetrant) en ultrasoon testen. Nadat alles schoongemaakt is, bull gear en de pinion weer terug geplaatst zijn, wordt de tandspeling (backlash) en tandpatroon gecontroleerd volgens de OEM specificatie.

 

Reparatie van industriële tandwielkasten

Reparatie van een industriële tandwielkast komt vaak ongepland en ongelegen. Om dit snel en vakkundig op te lossen staan de rotating equipment monteurs van ROTECT 24/7 voor u klaar.

 

Revisie van industriële tandwielkasten

Bij revisie van een industriële tandwielkast betekent meestal dat de internals inclusief alle radiale- en axiale lagers worden gewisseld. Ook komt het voor dat de gehele tandwielkast door een nieuwe wordt gewisseld. Dan zal deze opnieuw afgesteld en uitgelijnd moeten worden. Uitlijnen met behulp van laseroptiek is cruciaal voor een goed werkende trein. Een niet goed uitgelijnde trein veroorzaakt trillingen, slijtage en schade met de daarbij hoge onderhoud kosten en lage betrouwbaarheid.

Wij hebben ervaring met het onderhouden, repareren en reviseren van: planetaire tandwielkasten, bull gear tandwielkasten en snelheidsreductiekasten. Enkele merken en type industriële tandwielkasten waar ROTECT bekend mee is zijn:

Tandwielkasten
  Merken   Types
Flender TX
FGP+
Renk TBE630
Voith AD 63 T
Parallel Shaft – Right Angle – epicyclic
Lufkin Integrally Geared
Allen Gears Parallel Shaft - Side Pinion (Increasing)
Stork Gears Parallel Shaft - Side Pinion (Increasing)